Home Home » Oplossingsgericht werken en coachen » Oplossingsgericht werken en coachen

Oplossingsgericht werken en coachen

Let op: Deze cursus bestaat uit 2x 12 cursusdagen per cursusjaar.
- start op 25 september 2017
- start op 29 januari 2018
 
Oplossingsgericht werken en coachen:
In twaalf cursusavonden leert u praktisch de methode van het oplossingsgericht werken en coachen toepassen. Na de cursus bent u in staat om privé en op het werk oplossingsgericht te coachen. U leert de belangrijkste basisvaardigheden, zoals het stellen van oplossingsgerichte vragen. Ook leert u de oplossingsgerichte technieken, zoals de schaal- en wondervraag. Deze begeleidingsvorm is effectief, kort en positief van karakter.
 
Een complete cursus Oplossingsgericht werken en coachen in Zwolle
Centraal staat het vormen van oplossingen in plaats van blind te staren op problemen.
De oplossing hoeft namelijk niet met het probleem in verband te staan. Als begeleider vraagt u liever naar de gewenste toekomst en naar momenten dat het juist goed of beter gaat. Er zijn altijd uitzonderingen te vinden waarin het probleem zich minder of niet voordoet.
 
Deze vorm van begeleiden komt voort uit de oplossingsgerichte therapie. Het begon allemaal met het richten op doelen en het zoeken naar uitzonderingen (op het probleem). Twee onderwerpen waar ruimschoots aandacht aan wordt besteed. In de uitzonderingen liggen immers de sleutels voor het oplossen van problemen. Het zijn de ‘verschillen die het verschil’ maken en waarmee vooruitgang wordt geboekt. Ofwel progressie gericht op een toekomstige en gewenste situatie.
 
Door buiten de kaders te treden ontstaan nieuwe verrassende mogelijkheden om met situaties om te gaan. Dit blijken vaak eenvoudige ‘eye-openers’ te zijn. ‘De uitzondering op de regel’ is de basis. Eenmaal thuis in oplossingsgericht werken en coachen, kunt u krachtbronnen aanboren, zodat cliënten hun eigen oplossingen construeren.
 

Boeken/Materiaal

In overleg met de docent


Kosten

€ 362,00 (299,17 excl. BTW)

Het cursusbedrag is incl. 21% BTW.

Cursusinformatie
Enneagram: Haal het beste uit jezelf

Cursusinfo

Prijs: € 362,00
 

Cursuslocatie

Cibap, Nijverheidstraat 11
Nijverheidstraat 11
8031 DZ Zwolle
 
Deze cursus is inmiddels van start gegaan en u kunt zich hier niet meer voor inschrijven.