Arabisch

Arabisch leren
Het Arabisch is een taal die wereldwijd door maar liefst 320 miljoen mensen wordt gesproken. Het is de belangrijkste voertaal in 26 landen, van Marokko tot Irak en van Syrië tot Somalië. 
 
U kunt natuurlijk Arabisch leren om u in deze landen verstaanbaar te maken, maar het kan uiteraard ook een verrijking zijn in uw communicatie met Arabisch sprekende vrienden of vanwege een beroepsmatige interesse.
 
Hoe ziet de cursus Arabisch eruit? 
De cursus Arabisch is erop gericht om zowel Arabisch te leren spreken, lezen en schrijven. Het gaat hierbij om het Modern Standaard Arabisch, de standaardtaal die men ook gebruikt in kranten en op radio en televisie.
 
Er wordt gewerkt met een boek en een aanvullende audio-cd met de klanken van het alfabet en de dialogen uit het boek. Als voorbereiding op de lessen zult u gemiddeld 45 minuten per week aan huiswerkopdrachten besteden. Het exacte programma hangt af van de cursus die u volgt.
 
Arabisch leren voor beginners en gevorderden
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle kiezen uit twee cursussen Arabisch:
 
1. Cursus Arabisch voor Beginners: geschikt voor cursisten zonder specifieke vooropleiding. Een goede kennis van de Nederlandse taal volstaat en de ervaring leert dat de meeste cursisten na 10 tot 15 lessen al Arabisch kunnen lezen.
 
2.  Cursus Arabisch voor Gevorderden: nadat u in beginnerscursus in 24 lessen kennis hebt gemaakt met het Arabisch, is de cursus Arabisch voor Gevorderden het logische vervolg. Hierin zult u de zich de taal in 24 lessen nog meer eigen maken.
 

Arabisch voor Beginners


Arabisch voor Gevorderden

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden