Deens

Deens leren
Als je in Denemarken bent geweest, dan herken je vast het volgende: Je leest iets en ziet dat vele woorden op het Nederlands of Duits lijken. Je kunt zonder al te veel problemen redelijk begrijpen wat er geschreven staat. Maar als je dan ineens een Deen ontmoet, dan snap je helemaal niets van wat hij zegt, en hij op zijn beurt begrijpt jou ook niet als je een woordje Deens probeert te spreken!
 
Hoe ziet de cursus Deens eruit? 
Deens is in het begin lastig om te spreken en verstaan, omdat het geen fonetische taal is. De woorden worden soms heel anders uitgesproken dan je verwacht als je ze geschreven ziet staan, maar ook daar wen je aan! In de cursus besteden wij veel aandacht aan spreken en luisteren. Ook komen aspecten van de Deense cultuur aan bod. 
 
Deens leren voor beginners en gevorderden
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle kiezen uit twee cursussen Deens:
 
1. Cursus Deens voor Beginners: in deze cursus staat de basis van het Deens centraal. De focus ligt vooral op mondelinge vaardigheden, maar er zal ook een begin met de grammatica worden gemaakt.
 
2.  Cursus Deens voor Gevorderden: hierbij ligt de moeilijkheidsgraad wat hoger, zodat de deelnemer zich in uiteenlopende situaties goed kan redden in het Deens.
 

Deens voor Beginners

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden