Duits

Duits leren
Het Duits is een taal die u op vele vlakken verrijking biedt. Uiteraard helpt het u om te communiceren wanneer u op vakantie bent in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Zelfs in Scandinavië en Oost-Europa kunt met een woordje Duits al heel ver komen.
 
Maar misschien leest u ook wel eens Duitse teksten. Of heeft u vanwege uw werk veel contact met Duitssprekenden en wilt u zich op professioneel vlak sterker ontwikkelen. Aan de Volksuniversiteit Zwolle kunt u Duits leren op verschillende niveaus, afhankelijk van uw eigen leerwensen en ervaring.
 
Hoe ziet de cursus Duits eruit? 
Tijdens de cursus Duits komen alle aspecten aan bod die u nodig heeft om u de Duitse taal eigen te maken. Uiteraard is er aandacht voor gespreksvaardigheid en woordkennis, maar ook de grammatica komt aan bod. 
 
Gemiddeld besteedt u zo’n 30 minuten per week aan de voorbereiding van de Duitse lessen. In de les zelf zullen ook korte gesprekken worden gevoerd en wordt er gebruik gemaakt van videomateriaal.
 
Duits leren voor beginners en gevorderden
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle kiezen uit twee cursussen Duits:
 
1. Cursus Duits voor Beginners: in deze cursus staat de basis van het Duits centraal. De focus ligt vooral op mondelinge vaardigheden, maar er zal ook een begin met de grammatica worden gemaakt.
 
2.  Cursus Duits voor Gevorderden: in deze cursus staat de basis van het Duits centraal. De focus ligt vooral op mondelinge vaardigheden, maar er zal ook een begin met de grammatica worden gemaakt.

Duits voor Beginners


Duits voor Gevorderden

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden