Kunstgeschiedenis

Cursus Kunstgeschiedenis
Het mooie van kunst is dat iedereen ervan kan genieten, of u er nu wel of geen ‘verstand’ van heeft. Zo kennen we ook allemaal het gevoel wel dat een schilderij of muziekstuk u simpelweg raakt, zonder dat u daar een verklaring voor kunt geven.

Een bijzondere ervaring, maar u zult merken dat kennis van de kunstgeschiedenis deze beleving nog veel verder kan verdiepen. De cursus kunstgeschiedenis geeft u daarom meer inzicht in de achtergronden en bedoelingen van verschillende kunstuitingen.
 
Voor wie is de cursus Kunstgeschiedenis bedoeld? 
De cursus kunstgeschiedenis aan de Volksuniversiteit is geschikt voor iedereen die graag meer over kunst wil leren. Er is dan ook geen specifieke voorkennis of opleidingsniveau vereist.
 
Hoe zien de lessen eruit?
Tijdens de lessen worden na een korte inleiding uiteenlopende kunstwerken bekeken. De docent vertelt daarbij achtergrondinformatie over bijvoorbeeld de kunstenaar, het tijdsbeeld of andere relevante informatie. Uiteraard is er ook alle ruimte voor vragen van de deelnemers.
 
De cursus kunstgeschiedenis begint in de vroege middeleeuwen en behandelt alle relevante stromingen tot en met de jaren 70 van de 20e eeuw. Ook is er aandacht voor actuele voorstellingen in bekende Nederlandse musea. De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan een museum.

Kunstgeschiedenis

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden