Oplossingsgericht werken en coachen

Cursus Oplossingsgericht werken en coachen
Zoekt u een doelgerichte begeleidingsvorm voor werk en privé, dan is de cursus oplossingsgericht werken en coachen iets voor u.

Oplossingsgericht denken en doen is simpel, maar zeker niet gemakkelijk. In het begin is het vergelijkbaar met links dingen doen, terwijl u rechts bent. Het gaat om anders denken en vooral anders doen en daar is oefening voor nodig. 

Centraal staat het vormen van oplossingen in plaats van blind te staren op problemen.
De oplossing hoeft namelijk niet met het probleem in verband te staan. Als begeleider vraagt u liever naar de gewenste toekomst en naar momenten dat het juist goed of beter gaat. Er zijn altijd uitzonderingen te vinden waarin het probleem zich minder of niet voordoet.
 
Deze vorm van begeleiden komt voort uit de oplossingsgerichte therapie. Het begon allemaal met het richten op doelen en het zoeken naar uitzonderingen (op het probleem). Twee onderwerpen waar ruimschoots aandacht aan wordt besteed. In de uitzonderingen liggen immers de sleutels voor het oplossen van problemen. Het zijn de ‘verschillen die het verschil’ maken en waarmee vooruitgang wordt geboekt. Ofwel progressie gericht op een toekomstige en gewenste situatie.
 
Door buiten de kaders te treden ontstaan nieuwe verrassende mogelijkheden om met situaties om te gaan. Dit blijken vaak eenvoudige ‘eye-openers’ te zijn. ‘De uitzondering op de regel’ is de basis. Eenmaal thuis in oplossingsgericht werken en coachen, kunt u krachtbronnen aanboren, zodat cliënten hun eigen oplossingen construeren.

Voor wie is de cursus Oplossingsgericht werken en coachen?
De oplossingsgerichte cursus sluit zeer goed aan op de cursussen NLP van de Volksuniversiteit Zwolle.

De cursus is bestemd voor een ieder die op een oplossingsgerichte manier wil leren coachen en werken. Het betreft een brede basiscursus waarin ‘alle’ aspecten van het oplossingsgerichte coachen aan bod komen. Ook als u coach of begeleider bent en u wilt de oplossingsgerichte methode aan uw arsenaal toevoegen, dan bent u van harte welkom om deel te nemen.

Cursus aanbod Oplossingsgericht werken en coachen
In twaalf cursusavonden, leert u praktisch de methode van het oplossingsgericht werken en coachen toepassen. Na de cursus bent u in staat om privé en op het werk oplossingsgericht te coachen. U leert de belangrijkste basisvaardigheden, zoals het stellen van oplossingsgerichte vragen. Ook leert u de oplossingsgerichte technieken, zoals de schaal- en wondervraag. Deze begeleidingsvorm is effectief, kort en positief van karakter.
 
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle onderstaande cursus volgen:
 
1. Oplossingsgericht werken en coachen: 
U leert de belangrijkste basisvaardigheden, zoals het stellen van oplossingsgerichte vragen. Ook leert u de oplossingsgerichte technieken, zoals de schaal- en wondervraag. Deze begeleidingsvorm is effectief, kort en positief van karakter.
 
De cursus wordt gegeven door Wilfred Bosch. Wilfred is opgeleid als oplossingsgericht coach en therapeut. Tevens is hij bijzonder goed ingevoerd in de verander- of begeleidingskunde. Een expert in (het zoeken naar en het vinden van) uitzonderingen.

Oplossingsgericht werken en coachen

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden