Portugees

Portugees leren
Wist u dat er wereldwijd maar liefst 250 miljoen mensen Portugees spreken? Het is natuurlijk de voertaal in Portugal, maar ook in landen als Brazilië, Angola, Kaapverdië en Mozambique. 

Daarmee is het de zesde taal ter wereld en natuurlijk een goede reden om Portugees te leren. Handig voor op vakantie, maar ook om internationaal zaken te kunnen doen en voor allerlei andere situaties.
 
Hoe ziet de cursus Portugees eruit? 
Tijdens de cursus Portugees is er aandacht voor zowel het spreken als het lezen, schrijven en luisteren in de Portugese taal. Uiteraard wordt de theorie behandeld, maar praktijkgerichte oefeningen vormen eveneens een groot deel van de lessen.
 
Houdt u rekening met een voorbereidingstijd van 1 uur per week voor het huiswerk en zelfstudie.
 
Portugees leren voor beginners en gevorderden
Aan de Volksuniversiteit in Zwolle kunt u een cursus Portugees volgen die u laat kennismaken met zowel de taal als de cultuur. Iedereen vanaf 15 jaar is welkom om Portugees te leren en er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding vereist.
 
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle kiezen uit drie cursussen Portugees:
 
1. Cursus Portugees voor Beginners (1): in deze cursus staat de basis van het Portugees centraal. De focus ligt vooral op mondelinge vaardigheden, maar er zal ook een begin met de grammatica worden gemaakt.
 
2.  Cursus Portugees voor Gevorderden (2) > niveau A2: hierbij ligt de moeilijkheidsgraad wat hoger, zodat de deelnemer zich in uiteenlopende situaties goed kan redden in het Portugees.
 
3.  Cursus Portugees voor Gevorderden (3) > niveau B2: hierbij ligt de moeilijkheidsgraad wat hoger, zodat de deelnemer zich in uiteenlopende situaties goed kan redden in het Portugees. 


Portugees voor beginners (1)


Portugees voor Gevorderden (3) > niveau B2

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden