Russisch

Russisch leren
De Russische taal wordt door meer dan 250 miljoen mensen in Europa en Azië gesproken. De grenzen tussen het oosten en westen vervagen daarbij steeds meer, waardoor het Russische taalgebied zich vanzelfsprekend ook verder uitbreidt.

Tegelijkertijd neemt in Rusland natuurlijk ook de kennis van het Engels toe. Het spreken van Russisch geeft u echter altijd een streepje voor, of dat nu op vakantie is of in uw zakelijke contacten. Russisch leren is behalve leuk en interessant daarom ook vooral erg nuttig!
 
Hoe ziet de cursus Russisch eruit? 
Wilt u Russisch leren, dan bent u van harte welkom voor een cursus Russisch aan de Volksuniversiteit Zwolle. De cursussen zijn vooral bedoeld voor beginners. U leert het cyrillische alfabet en ontwikkelt uw lees-, luister- en schrijfvaardigheden in het Russisch. Daarnaast is er ruime aandacht voor de Russische cultuur en de geschiedenis van het land.
 
Uiteraard maakt u ook kennis met theoretische onderwerpen, zoals de Russische grammatica. Tegelijkertijd wordt er ook veel in de praktijk met elkaar geoefend. Denk hierbij aan het oefenen van Russische woorden en het voeren van korte gesprekken.
 
Naast de lessen dient u rekening te houden met ongeveer twee uur voorbereidingstijd per week.
 
Russisch leren voor beginners en vervolgcursussen
Aan de Volksuniversiteit in Zwolle kunt u een cursus Russisch volgen die u laat kennismaken met zowel de taal als de cultuur.  U leert het cyrillische alfabet en ontwikkelt uw lees-, luister- en schrijfvaardigheden in het Russisch. Daarnaast is er ruime aandacht voor de Russische cultuur en de geschiedenis van het land.
 
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle kiezen uit twee cursussen Russisch:
 
1. Cursus Russisch voor Beginners (1): een eerste kennismaking met de taal, met onderwerpen als groeten, kennismaken, bedanken en tellen in het Russisch.
 
2.  Cursus Russisch voor Beginners (2): vervolgcursus waarbij dieper wordt ingegaan op het voeren van korte gesprekken in het Russisch in verschillende situaties.\

 


Russisch voor Beginners (2 + evt 3)

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden