Tekenen

In deze cursus komen de veelzijdige en interessante aspecten van het tekenen uitgebreid aan bod. Door middel van diverse technieken en materialen met aandacht voor composities, kleurgebruik leert u op een experimentele manier uw eigen handschrift en creativiteit te ontdekken. 

Leren tekenen
Iedereen kan leren tekenen, dat is het uitgangspunt van de tekenlessen aan de Volksuniversiteit Zwolle. Uiteraard heeft de ene persoon wat meer aanleg dan de andere, maar met inzet en enthousiasme kunt u veel bereiken. Bovendien kunt u met de juiste begeleiding vooral ook veel plezier beleven aan het tekenen, zoals u zult ervaren tijdens deze tekencursus.

Voor wie is de cursus bedoeld? 
Iedereen die wil leren tekenen is welkom aan de Volksuniversiteit Zwolle. Er zijn tekenlessen voor zowel beginners als gevorderden, zodat u op het juiste niveau aan uw tekenvaardigheid werkt.
 
Hoe zien de tekenlessen eruit? 
De exacte invulling van de lessen hangt uiteraard af van de tekencursus waar u zich voor inschrijft. Zo behandelen de beginnerslessen onderwerpen als basisvormen, perspectief en compositie. De focus ligt vooral op de praktijk, maar er zal ook aandacht zijn voor theorie.
 
In de tekenlessen voor gevorderden leert u vooral om uw eigen handschrift te ontwikkelen, oftewel uw eigen stijl. Ook wordt er inhoudelijk dieper op het eigen werk ingegaan, waarbij het ‘verhaal’ achter de tekening meer aandacht krijgt.
 
Naast de eigen tekeningen kijken we ook naar het werk van andere bekende tekenaars en kunstenaars, zoals Hundertwasser, Henk Helmantel, Gustav Doré, Rembrandt, Bruegel en Juul Kraaijer.
 
Leren tekenen voor beginners en gevorderden
Schrijf u dan nu in voor één van de tekencursussen aan de Volksuniversiteit Zwolle. U kunt kiezen uit de volgende cursussen:
 
1. Cursus Tekenen Beginners: Een stapsgewijze introductie in het tekenen, waarbij u zaken als perspectief, compositie en contrasteffecten leert beheersen.
 
2.  Cursus Tekenen voor Gevorderden: Vervolgcursus waarbij u zich verder ontwikkelt in een zelfgekozen techniek en werkt aan uw ‘eigen handschrift’ en beeldtaal.
 
 

Tekenen voor Beginners

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten.Afmelden