Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20131

Kennismaken met de 'Landschappen van Gedrag'

Kennismaken met de 'Landschappen van Gedrag'
Cursuscode: 20131

In deze korte workshops brengen we eerst ons eigen gedrag in kaart. Omdat we daar zelden over nadenken en daar een iets te gunstige perceptie bij hebben kan dat al nieuwe inzichten opleveren. Op basis van de disc-gedragsstijlen in combinatie met cartografie ontdek je dan, in een landschap, steden, dorpen, zeeën en bergen met de namen van jouw gedrag. Dit geeft veel aanknopingspunten voor een goed gesprek.

Het is erg belangrijk om gedrag eens te bekijken vanuit het standpunt van de ander. Wat ziet iemand anders aan mij en welke perceptie heeft deze persoon daarbij. Dit is leidend in alle communicatie. Wat laat jij zien in jouw gedrag aan anderen, in jouw team, in het gezin, in een sollicitatiegesprek, etc. Daarna kun je ook het gedrag van anderen lezen en daarmee je voordeel doen. Denk aan: meer mensenkennis, effectiever werken, beter zorgen, beter lesgeven, etc.

De hele ‘Wereld van Verschil’ is verdeeld in 16 Landschappen van Gedrag. Door een korte vragenlijst te beantwoorden komt er een voorkeur tevoorschijn waarbij introversie, extraversie, taakgerichtheid en mensgerichtheid een grote rol spelen. Na uitleg van de vier grote gedragsstijlen en de dialoog tussen de deelnemers krijg je goed zicht op de kenmerken van gedrag en de behoefte van de ander. Dit is een geweldige aanwinst en geeft bovendien veel begrip voor gedrag.

De drie volgende lessen zijn een verdieping en draaien om communiceren en herkennen.

De opzet van de cursus is als volgt:

Les 1
Kennismaking met je eigen gedrag. Eventueel met kaart van je eigen gedrag à € 60,-
Les 2
Communicatie met anderen. Eventueel met uitgebreide persoonlijke brochure van 24 pagina’s.
Samen aan te schaffen met de persoonlijke kaart à € 90,- (incl. btw)
Les 3
Waarom zeggen we niet wat we vinden. Eventueel met het boek van Jan Hille Noordhof à € 25,- (incl. btw)
Les 4
Effectiviteit, Roos van Leary, de vijf frustraties van teamwork. Eventueel met het boek van Patrick Lencioni à € 15,- (incl. btw)

Maandag 15 maart 2021
4 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. (Leo) Hans
19:00 - 20:30
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Leo) Hans
(Leo) Hans
Leo Hans is teamtrainer met het unieke concept van Maps Tell waarin cartografie en gedragsstijlen met elkaar vervlochten zijn, de ‘Wereld van Verschil’. Op de mat van negen vierkante meter vindt iedereen het ‘thuisgevoel’ en hierdoor ontstaat in één oogopslag inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen en komt de belangrijke dialoog als vanzelf op gang. ‘Het is mijn doel om begrip voor gedrag in beeld te brengen. Hierdoor ontspannen relaties en groeit het respect naar elkaar toe wat resulteert in een betere opbrengst en meer werkgeluk. Na 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en 6 jaar in het onderwijs heb ik met veel gedrag te maken gehad zonder me af te vragen of ik hier invloed op zou kunnen hebben. Nu ervaar ik telkens weer de energie van grenzen verleggen en groeien’.