Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20014

Duits conversatie

Duits conversatie
Cursuscode: 20014

In deze cursus leer je makkelijk en ontspannen converseren over allerdaagse onderwerpen zoals cultuur, muziek en politiek. Ook kan deze cursus je goed helpen zakelijk wat steviger in het zadel te komen.

Aan de hand van actuele onderwerpen uit Duitse kranten en tijdschriften, televisie en radio, literatuur, muziek en film of door middel van jouw inbreng, wordt de Duitse taal geoefend en verbeterd.

In deze cursus ligt de nadruk op spreekvaardigheid en wordt veel gesproken en gediscussieerd over bijvoorbeeld culturele verschillen, standpunten en opinies. 

Maandag 21 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00
Mw. (Astrid) Olijdam
20:30 - 22:00
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Astrid) Olijdam
(Astrid) Olijdam
Astrid is docente Duits op een middelbare school en geeft daar les aan verschillende klassen en niveaus. Toen ze als meisje van 14 zelf voor het eerst Duits kreeg was ze meteen verkocht en vastbesloten om de taal zelf te leren. Zo gezegd, zo gedaan: ze heeft de lerarenopleiding Duits (Bachelor en Master) gedaan aan de Hogeschool Utrecht en tussendoor een paar maanden gestudeerd en stagegelopen in Wenen, Oostenrijk. Naast de taal zelf is Astrid erg geïnteresseerd in de Duitse cultuur en de mensen die de taal spreken. In 2019 kwam haar affiniteit met het Duits mooi samen met een nieuw ontdekte passie, namelijk zingen. Duitsland speelt immers al sinds jaar en dag een belangrijke rol in de ontwikkeling van de muziek en zo werd de cirkel weer rond. Om een taal te leren, vindt Astrid het belangrijk dat iedereen zich in de les veilig genoeg voelt om zich te uiten en om hulp te vragen. Het doel van elke les is dan ook dat elke deelnemer zijn eigen doelen op een gemoedelijke manier kan behalen. Duits leren doen we samen.