Volksuniversiteit Zwolle

Bestellijst

Geen bestellingen

Hebreeuws

Klassiek Hebreeuws, ook bekend als Lesjon HaKodesj (לשון הקודש, 'de heilige taal'), is de taal van het jodendom. Er bestaan verschillende historische perioden: achtereenvolgens het Hebreeuws van de Thora, dat van de Misjna en dat van de rabbijnse literatuur. De verschillen tussen genoemde taalperioden betreffen spelling, woordenschat en vooral zinsbouw (syntaxis).

Leer nu bij de Volksuniversiteit Zwolle alles over Hebreeuws. 

Hebreeuws voor beginners
Hebreeuws voor beginners
Cursuscode: 20089

Wat is het verschil tussen Klassiek Hebreeuws en Ivriet? In feite is het bijna hetzelfde. Hebreeuws is de oudste taal ter wereld die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt. De taal heeft zich weliswaar door de eeuwen heen vernieuwd, de basis nog steeds hetzelfde.  Cursisten leren als eerste het alfabet en wennen aan het bijzondere feit dat je leest en schrijft van rechts naar links. We gaan ook al in op de grammatica en teksten. Deze cursus is zowel bedoeld voor cursisten die zich in de theologie willen verdiepen, als ook voor cursisten die misschien wel het ‘Heilige Land’ willen bezoeken. Ook wordt er in deze cursus aandacht besteed aan cultuur en achtergronden vanuit Israël en Joodse tradities.

Meer informatie
Maandag 21 september 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 330,00
19:00 - 20:30
Locatie: CIBAP (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Ontdek Hebreeuws (online cursus)

Altijd al Hebreeuws willen leren? 
Maak op een leuke en makkelijke manier kennis met Hebreeuws op de Volksuniversiteit Zwolle. 
De live online cursussen hebben hetzelfde programma als de klassikale offline cursussen en trainingen maar vinden plaats in een virtuele lesomgeving. 

Meer informatie
Woensdag 23 september 2020
5 lessen van 1,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,50
19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus (je krijgt een link) (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >